Solianka

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Pyszna zupa wg. niemieckiej receptury

  • 20 min

Składniki:

  • * 300 gram mięsa wieprzowego
    * 300 gram różnego rodzaju wędlin (np. salami, plasterki parówek, płaty kurczaka, mortadela, polędwica itp)
    *5 ogórków korniszonych
    * 2 papryki
    * 1 cebula
    * papryka słodka w proszku
    * bulion warzywny
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Solianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Solianka 1. Mięso pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać wędliny oraz pokrojoną w kostkę paprykę oraz celulę - również podsmarzyć. Do wody dolać bulion warzywny oraz podsmarzone wcześniej mięso z warzywami. Dodać pokrojonę w kostkę lub małe plasterki ogórki korniszone. Na końcu zależy dodać do zupy papryki słodkiej w proszku wg. uznania (nie mniej niż 2 łyżki) oraz pieprz i sól. Gotować około 10-15 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować