Sorbet jabłkowo-rabarberowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowe lody z witaminkami i bez konserwantów

  • 15 min

Składniki:

  • * 4 kawałki rabarbar,
    * 2 szt jabłko,
    * 1 szt białko,
    * 4 łyżki cukier brązowy


Sorbet jabłkowo-rabarberowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar i jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. W garnku ok 1 litr wody gotujemy owoce z dodatkiem cukru. Gdy owoce są miękkie miksujemy je blenderem i zostawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Białko ubijamy na pianę i mieszamy z zmiksowanymi owocami . Wkładamy do pudełka ,pojemnika i wkładamy do zamrażarki co 20- 30 min mieszamy łyżką ,żeby lody nie zamarzły .
  • 3. Podajemy ozdobione jabłuszkiem i bezą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy