Sos chrzanowy- nie tylko do jajek

4.5 (188 ocen)

  • 7 min

Taki sos będzie świetnie pasował nie tylko do jajek, ale również do wędlin, mięs, domowych krakersów itp.

  • 7 min

Składniki:

  • 3 łyżki chrzanu
    1 małe opakowanie jogurtu typu greckiego
    2 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku
    sól i pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos chrzanowy- nie tylko do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przelać do miseczki.

Porady

Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, serów, krakersów lub paluszków chlebowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować