Sos hiszpański do omletów

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny jako dodatek do omletów z warzywami....Z kuchni hiszpańskiej

  • 20 min

Składniki:

  • 1 łyżeczka pieprzu
    1 papryka czerwona duża
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    4 łyzki oliwy z oliwek
    1/2 kg dojrzałych pomidorów
    1 ogórek konserwowy
    1 liść laurowy
    sól morska do smaku

Sos hiszpański do omletów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać ,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić razem z cebulą na drobniutką kostkę ,poddusić na oliwie aż cebula zrobi się szklista ,w miedzy czasie dodać zmiażdżony czosnek,oraz sparzone obrane ze skóry i pokrojone na kawałki pomidory,dodać posiekanego drobno ogórka konserwowego przyprawić do smaku solą ,dodać liścia laurowego i dusić na wolniutkim ogniu pod przykryciem około 30-35 minut a z wszystkie składniki się rozgotują,doprawić pieprzem zamieszać -pieprzu można daćmniej jeśli ktoś nie lubi bardzo ostrego sosu.
    Nastepnie miksujemy blenderem na jednolity sos.
    Gotowym sosem polewamy upieczone omlety.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy