Sos oreganowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealni nadaje sie jako baza do pizzy, jak również do smarowania mięs i pasztetów.

  • 30 min

Składniki:

  • mały koncentrat pomidorowy
    2 ząbki czosnku
    dużo oregano suszonego około 3 łyżek
    łyżka ketchupu pikantnego
    sól, pieprz do smaku

Sos oreganowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek drobno siekamy, dodajemy koncentrat, ketchup oraz oregano. Doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy. Wkładamy do lodówki najlepiej na 24 godziny, wtedy składniki lepiej się przegryzą.
    Polecam z pasztetem, który Państwo znajdziecie pod tym linkiem: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasztet-na-zime-3

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY