Sos meksykański

4.5 (168 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Milena Chaciak.Pierwszy raz jadłam go u mojego chłopaka. Sos jest przepyszny. Doskonały do tortilli i chipsów nachos.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - pomidory w puszce (lub opakowanie koncentratu pomidorowego): 25 dekagramów
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - papryczka chili (wg. uznania): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Dusimy
    na oleju, aby nieco zmiękły. Dodajemy rozgnieciony czosnek, pokrojoną w kostkę papryczkę chili i szczyptę pieprzu. Dusimy jeszcze 2-3 minuty.
  • 2. 2. Miękkie warzywa mieszamy z pomidorami lub koncentratem
    i dusimy jeszcze 5-6 minut na małym ogniu. Przyprawiamy
    solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować