Sos słodko – kwaśny

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Jest to bardzo prosty sos słodko-kwaśny dla leniwych-wymaga tylko papryki,cebuli i ketchupu

  • 60 min

Składniki:

  • 3 kg papryki
    1 kg cebuli
    1 litr ketchupu(łagodny i pikantny pół na pół, lub jak lubicie ostrzejszy to więcej pikantnego a mniej łagodnego)
    1 szklanka cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka octu
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sos słodko – kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ocet, olej, cukier, ketchup połączyć i zagotować.
  • 2. Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do gotującego sosu.
  • 3. Paprykę oczyścić, pokroić w średnią kostkę i dodać do sosu.
  • 4. Gotować około 20 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • 5. Doprawić solą
  • 6. Przekładać do czystych słoików(takich na pojedynczą porcję)i pasteryzować około 10 minut.

Porady

Po więcej przepisów na przetwory zapraszam na mojego bloga http://kucharzenieedi.pl/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować