Sos pomarańczowy do mięs

4.51 (164 ocen)

  • 15 min

Lekki, szybki w przygotowaniu, bardzo pomarańczowy sos do mięsa

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie sosu pieczeniowego jasnego
    1 duża pomarańcza
    2 łyżeczki miodu naturalnego
    350 ml wody
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomarańczowy do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańczę myjemy i sparzamy gorącą wodą, odcinamy z niej 3 plastry. Z pozostałej części wyciskamy sok. Sos rozpuszczamy w wodzie, dolewamy sok z pomarańczy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy miód i plastry pomarańczy całość gotujemy przez około 7-8 minut

Porady

Moja propozycja podania: pieczona pierś z kurczaka, ale świetnie smakuje również z duszonym mięsem z kaczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować