SOS POMIDOROWY SŁODKO- KWAŚNY

4.49 (162 ocen)

  • 2 godz.

SOS JEST REWELACYJNY DOSTAŁAM GO OD MOJEJ MAMY NADAJE SIĘ DO WSZYSTKIEGO NA CIEPŁO I ZIMNO. DO MIĘS I RYŻU.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 KG POMIDORÓW
    1 KG CEBULI
    1 PAPRYKA CZERWONA
    1 PAPRYKA ŻÓŁTA
    1 PUSZKA KUKURYDZY
    6 ZĄBKÓW CZOSNKU
    CHILI NA CZUBEK ŁYŻECZKI
    2 ŁYŻKI MUSZTARDY
    2 ŁYŻKI PAPRYKI SŁODKIEJ
    1 ŁYŻKA CURRY
    1/2 ŁYŻKI PIEPRZU NATURALNEGO
    1 SZKL. OCTU
    3 SZKL. CUKRU
    2 ŁYŻKI SOLI
    2 CZUBATE ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pomidorowy słodko- kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. POMIDORY SPARZYĆ, OBRAĆ ZE SKÓRKI I POKROIĆ W KOSTKĘ. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ WYMIESZAĆ RAZEM, POSOLIĆ I GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU 1 GODZ. NASTĘPNIE DODAĆ POKROJONE W KOSTKĘ ANANASY I PAPRYKĘ ORAZ POZOSTAŁE SKŁADNIKI PRÓCZ MĄKI ZIEMNIACZANEJ. GOTOWAĆ 30 MIN. NA KONIEC ROZROBIĆ MĄKĘ ZIEMNIACZANA Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY I DODAĆ DO SOSU. ZAGOTOWAĆ GORĄCY NAKŁADAĆ DO SŁOIKÓW.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować