Sos pieczarkowy (idealny do makaronu, kaszy, kopytek)

4.5 (192 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sos można podawać do mięsa, makaronów, kaszy, kopytek lub placków ziemniaczanych.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 30 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 3 dekagramy
    - śmietana: 0.5 szklanki
    - sól,pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy (idealny do makaronu, kaszy, kopytek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • 3. Na patelni roztopić masło. Dodać cebulę, zeszklić.
  • 4. Dodać pieczarki,lekko posolić, dusić od 10 min.
  • 5. Domieszać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować