SOS PIECZARKOWY Z CZOSNKIEM

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

JEŚLI POTRRZEBNY MI SOS DO POTRAWY A NIE MAM WYWARU Z MIĘSA TO ROBIĘ WŁAŚNIE SOS PIECZARKOWY ZAWSZE SIE SPRAWDZI :))

  • 40 min

Składniki:

  • -300 GR PIECZAREK
    -1 ŚREDNIA CEBULA
    -ZĄBEK CZOSNKU
    -2 ŁYŻKI JOGURTU TYPU GRECKIEGO
    -2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18
    -2 ŁYŻKI MAKI
    -PRZYPRAWY :SÓL ,PIEPRZ,MAJERANEK,PRZYPRAWA DO ZUP KUCHAREK -DO SMAKU
    -1 ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
    -1 TOREBKA CZARNEJ HERBATY
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pieczarkowy z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -PIECZARKI OBIERAMY ZE SKÓRKI , MYJEMY I KROIMY
    -CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ
    -ROZTAPIAMY MASŁO I WRZUCAMY CEBULĘ LEKKO DUSIMY I DODAJEMY PIECZARKI
    -HERBATE ZAPARZAMY
    -PIECZARKI Z CEBULA LEKKO PODSMAŻAMY I ZALEWAMY HERBATĄ
    -GOTUJEMY OK 10 MIN I DODAJEMY WSZYSTKIE PRZYPRAWY
    -ROBIMY ZASMAŻKĘ ŚMIETANA +JOGURT+MĄKA ,WLEWAMY DO SOSU MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA

Porady

-PIECZARKI MOGĄ BYĆ PODLANE BULIONEM BĄDZ WODĄ JA WYBIERAM HERBATĘ WTEDY SOS JEST PIĘKNIE ZARUMIENIONY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować