Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 40 min

Znakomity dodatek do wędlin, pieczonych mięs i jajek

  • 40 min

Składniki:

  • Słoik 1/2 l ogórków konserwowych, słoiczek 200 ml grzybków w occie - użyłam podgrzybki, 4 jajka ugotowane na twardo, łyżka chrzanu, łyżka soku z cytryny, łyżeczka musztardy, łyżeczka cukru, 5 łyżek kwaśnej śmietany, 5 łyżek majonezu, sól, pieprz do smaku

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, grzybki, białka jajek pokroiłam w drobną kostke - wymieszałam. Żółtka w misce rozgniotłam dokładnie widelcem. Dodałam śmietane, musztarde, sok z cytryny, chrzan, cukier - wymieszałam. Dołożyłam majonez. Doprawiłam solą i pieprzem. Powstały sos połączyłam z ogórkami, grzybkami i białkiem jajka. Sos jest bardzo dobrym dodatkiem do jajek, wędlin i mięs pieczonych

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy