SOS Z PAPRYKI Z MARCHEWKĄ

4.49 (187 ocen)

  • 60 min

Doskonały własnej roboty sos do makaronów,ryżu itp.Wystarczy przesmażyć mięsko mielone dodać sos i danie gotowe :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg papryki -obranej pokrojonej w kostkę
    1/2 kg cebuli-w kostkę
    0,25 kg marchewki -w kostkę lub plasterki
    2 koncentraty pomidorowe
    3/4 szklanki octu 10%
    1 szklanka oleju
    16 łyżek cukru
    4 płaskie łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z papryki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę kroimy w kostkę lub plasterki ( jak chcemy)--ugotować w wodzie do miękkości. Następnie olej, ocet--wlać do dużego garnka włożyć paprykę,cebulę, sól, cukier--chwile pogotować,dodać ugotowaną marchew i koncentraty pomidorowe.pogotować chwilę --ale uważać żeby papryka się nie rozgotowała (10-15 minut). Gorący sos wkładać do słoików.Pasteryzować 10 minut.

Porady

Miłośnicy czosnku mogą do sosu dodać 2-3 pazurki ..ja kroję w cieniutkie plasterki.Dodaję razem z cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować