• 40 min

Ciasto, którym zachwyciłam się na swoim weselu! Jego smak przypomina mi ten wspaniały dzień

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duży słoik nutelli (albo innego kremu orzechowego bądz czekoladowego)
    1 paczka sucharów
    500 ml śmietany kremówki
    żelatyna
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 opak. cukru wanilinowego
    szczypta soli
    galaretka wiśniowa

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Sowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • suchary z nutella 1. Suchary pokruszyć na drobno i zmieszać z nuellą. Wyłożyć równomiernie na blache.
    Ubić śmietankę. Gdy będzie ubita dodać cukier puder i wanilinowy wraz ze szczyptą soli. Wymieszać. Dodać ostudzoną żelatynę (na 1/2 l kremówki-4 łyżeczki)
    Wylać na spód i wstawić do lodówki. Gdy kremówka stęznieje można ułożyć owoce np. wiśnie i zalać galaretką.
    Schłodzić w lodówce!

    Smacznego

Porady

Czs przygotowania zależy od długości stężenia kremówki i galaretki ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować