Słodka biedronka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia, odstawiamy, aż się spienią. Białka ubijamy z cukrem i mieszamy z żółtkami. Wsypujemy obie
mąki i delikatnie mieszamy. Blachę (31x23 cm) wykładamy papierem po pieczenia. Wlewamy ciasto. Pieczemy ok. 30
minut w 180 °C.
2.Masa: połowę mleka zagotowujemy z cukrem, resztę mieszamy z mąką i budyniem i wlewamy do wrzącego mleka. Mieszając, chwilę gotujemy.
Studzimy. Następnie miksujemy z miękką margaryną.
3.Biszkopta przekrawamy na pół. Jeden placek smarujemy dżemem i 1/2 masy. Przykrywamy 2. plackiem i smarujemy
resztą masy.
4.Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć, wsypujemy porzeczki. Wykładamy na ciasto.
Komentarze