Słodka rewelacja

0 (0 ocen)

To ciasto zachwyca bogactwem smaków.

Składniki:

  • Ciasto kruche :
    kostka margaryny
    30 dag mąki
    10 dag cukru pudru
    6 żółtek
    łyżeczka proszku do pieczenia
    5 jabłek
    2 łyżki bułki tartej

    Ciasto orzechowe :
    6 jaj
    10 dag mąki
    1/2 szklanki orzechów mielonych
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Ciasto kokosowe:
    słoik powideł
    4 białka
    szklanka cukru
    10 dag wiórków kokosowych
    łyżeczka proszku do pieczenia
    kisiel wiśniowy

    Masa:
    1/2 l mleka
    3 łyżki cukru
    2 budynie waniliowe
    kostka masła
    3 łyżki mielonych orzechów
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    zapach rumowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Słodka rewelacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i żółtka. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i wyłożyć na 2 formy. Wierzch jednego ciasta posypać tartą bułką i wyłożyć pokrojone w plastry jabłka.
  • 2. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka , na końcu orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto orzechowe wylać na ciasto z jabłkami i piec przez 45 min. w temp 170 stopni.
  • 3. Wierzch drugiego ciasta posmarować powidłami. Białka ubić z cukrem , dodać kokos , proszek , kisiel wiśniowy i wymieszać. Wylać na ciasto. Piec przez 45 min. w temp . 170 stopni.
  • 4. Z mleka , cukru i budyniu ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać budyń , orzechy , kawę i rum. Dokładnie wymieszać. Upieczone placki przełożyć kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować