Słodka rewelacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i żółtka. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i wyłożyć na 2 formy. Wierzch jednego ciasta posypać tartą bułką i wyłożyć pokrojone w plastry jabłka.
2.Białka ubić z cukrem, dodać żółtka , na końcu orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto orzechowe wylać na ciasto z jabłkami i piec przez 45 min. w temp 170 stopni.
3.Wierzch drugiego ciasta posmarować powidłami. Białka ubić z cukrem , dodać kokos , proszek , kisiel wiśniowy i wymieszać. Wylać na ciasto. Piec przez 45 min. w temp . 170 stopni.
4.Z mleka , cukru i budyniu ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać budyń , orzechy , kawę i rum. Dokładnie wymieszać. Upieczone placki przełożyć kremem.
Komentarze