Słodki kapuśniak zabielany

4.5 (144 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo dobra zupa, na każdą porę roku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
    1 kg marchwi
    600 g pietruszki
    puszka pomidorów w zalewie (400 g)
    3 duże cebule
    sól, pieprz, olej
    ziele angielskie
    1 golonka indycza
    1 szyja indycza
    koper świeży lub suszony
    400 g kefiru
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Słodki kapuśniak zabielany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy wodą do 3/4 wysokości garnka. Gotujemy. Gdy mięso się zagotuje wrzucamy ziele angielskie a także pokrojone warzywa oprócz cebuli. Całość solimy i doprawiamy pieprzem.
  • 2. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do zupy.
  • 3. Gdy wszystko zmięknie doprawiamy zupę koprem. Po kilka łyżek kefiru hartujemy z gorącą zupą a następnie wlewamy do niej i tak do wyczerpania - to zapobiegnie zważeniu. Całość na koniec zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować