Słodkie Sushi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis powstał specjalnie na potrzeby konkursu, moja wyobraźnia zaczęła działać i wykombinowała cosik takiego...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI NA MUFFINY:
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - miód: 2 łyżki
    - ciemne kakao: 4 łyżki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - olej słonecznikowy: 0.33 szklanki
    - jogurt naturalny: 200 gramów
    - woda: 0.5 szklanki
    - kropelki czekoladowe: 100 gramów

    SKłADNIKI NA KREM:
    - śmietanka kremówka 30%: 200 gramów
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - ciemne kakao: 3 łyżki
    DO ZDOBIENIA:
    - lukier plastyczny w kilku kolorach po: 30 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodkie sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy w jednej miseczce, składniki mokre w drugiej ( wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej). Następnie łączymy zawartość obu miseczek ze sobą, mieszamy, aż do połączenia składników. Przekładamy do papilotek umieszczonych w gniazdach blachy na muffiny. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości papilotek. Pieczemy przez ok. 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180-190 st. C. Studzimy na kratce.

    Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier puder serek oraz kakao i miksujemy na najniższych obrotach. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego bądź szprycy i dużą gwiazdką dekorujemy ostudzone muffiny.

    Dekoracje sushi zrobiłam z lukru plastycznego w kilku różnych kolorach, białe pręgi na krewetce to biały barwnik naniesiony pędzelkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować