1.Składniki suche mieszamy w jednej miseczce, składniki mokre w drugiej ( wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej). Następnie łączymy zawartość obu miseczek ze sobą, mieszamy, aż do połączenia składników. Przekładamy do papilotek umieszczonych w gniazdach blachy na muffiny. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości papilotek. Pieczemy przez ok. 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180-190 st. C. Studzimy na kratce.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej cukier puder serek oraz kakao i miksujemy na najniższych obrotach. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego bądź szprycy i dużą gwiazdką dekorujemy ostudzone muffiny.
Dekoracje sushi zrobiłam z lukru plastycznego w kilku różnych kolorach, białe pręgi na krewetce to biały barwnik naniesiony pędzelkiem.
Komentarze