Słodkie serduszko

0 (0 ocen)

  • Średni

Serce i tort ,bajeczne połączenie tego co najlepsze.

  • Średni

Składniki:

  • - mąka tortowa: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - jajka: 8 sztuk
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

    - masło: 30 dekagramów
    - sok pomarańczowy: 1 szklanka
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - cukier puder: 0.5 szklanki

    - dżem truskawkowy lub poarańczowy: 1 szklanka
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - czekoladowe serduszka: 10 sztuk
    - kolorowe cukierki: 0.5 szklanki
    - wino truskawkowe (do nasączenia ciasta): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Słodkie serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z 8 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną bezę ,dodać cukier do bezy i ubijać do białości ,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać .Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,wymieszać i upiec okrągły biszkopt .
    Ostudzić i przekroić na trzy krążki .
  • 2. Budyń ugotować na soku i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń .
    Galaretkę rozpuścić i zostawić do delikatnego zgęstnienia.
  • Słodkie serduszko 3. Krążki ciasta nasączyć winem i posmarować pierwszy kremem ,przykryć kolejnym i na nim rozsmarować dżem ,przykryć ostatnim krążkiem .Tort posmarować kremem i przy pomocy dekoratora do tortów narysować serce (brzeg serca musi być wyższy )gęstniejącą galaretką wypełnić serce i zostawić do zastygnięcia .
    Udekorować cukierkami i czekoladowymi serduszkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować