Słodkie serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z 8 łyżkami wody i szczyptą soli na sztywną bezę ,dodać cukier do bezy i ubijać do białości ,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać .Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,wymieszać i upiec okrągły biszkopt .
Ostudzić i przekroić na trzy krążki .
2.Budyń ugotować na soku i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń .
Galaretkę rozpuścić i zostawić do delikatnego zgęstnienia.
3.Krążki ciasta nasączyć winem i posmarować pierwszy kremem ,przykryć kolejnym i na nim rozsmarować dżem ,przykryć ostatnim krążkiem .Tort posmarować kremem i przy pomocy dekoratora do tortów narysować serce (brzeg serca musi być wyższy )gęstniejącą galaretką wypełnić serce i zostawić do zastygnięcia .
Udekorować cukierkami i czekoladowymi serduszkami .
Komentarze