ŚLĄSKA ZALEWAJKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ ŻUREK

4.49 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Uwielbiam tą zupę jest idealna i każdy w moim domu ją chętnie zjada.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 sztuki białej kiełbasy
    10 ziemniaków
    kilka kulek pieprzu
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka listków laurowych
    łyżka majeranku
    1 ząbek czosnku
    łyżka vegety
    żurek
    100 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Śląska zalewajka z białą kiełbasą żurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę. Wsyp do miski dodaj kiełbasę, pieprz, liście i ziele, zalej wodą. Gotuj ok 30 minut,
  • 2. Dodaj majeranek, vegetę oraz wlej żur. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok 15 minut. Po tym czasie wlej do kubeczka śmietanę i dodaj do niej trochę zupy. Wlej do garnka. Pogotuj jeszcze z 3 minutki.
  • 3. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować