Śledź w oleju lnianym

4.5 (147 ocen)

  • 20 min

Tradycyjny śledzik w zdrowszym wydaniu!!!

  • 20 min

Składniki:

  • - 5 filetów śledziowych
    - 4 cebule
    -szklanka oleju lnianego tłuczonego na zimno
    -4 łyżki musztardy francuskiej
    -cytryna
    -przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, pierz czarny i cytrynowy,
    goździki, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Śledź w oleju lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przed zrobieniem śledzi warto je 2 godziny wcześniej namoczyć w
    wodzie.

  • 2. 2. Cebulę pokroić dosyć cienko. Następnie w słoiku układać warstwami
    kawałki śledzi smarując je musztardą, przyprawami i skrapiając
    cytryną na przemian z cebulą.
  • 3. 3. Zalać olejem lnianym, zakręcić szczelnie i pozostawić w lodówce
    przez noc.

Porady

Im dłużej śledzie trzymamy tym są lepsze ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować