Śledź z suszonymi pomidorami, bazylią i oliwkami

4.5 (154 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny śledź z zimnego Bałtyku z dodatkami z upalnej Italii

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - śledź płaty: 300 gramów
    - suszone pomidory w olej: 5 sztuk
    - oliwa z oliwe z pierwszego tłoczenia: 100 mililitrów
    - ocet winny z białego wina: 100 mililitrów
    - czarne oliwki bez pestek: 1 puszka
    - suszona bazylia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź z suszonymi pomidorami, bazylią i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź z suszonymi pomidorami, bazylią i oliwkami 1. Śledzie namocz w wodzie na ok 2 godziny. Potem dobrze je osusz. Potnij w małe kawałeczki. i zanurz w winnym occie na ok godzinę. Wyjmij do naczynia w którym będą się przegryzały. Pomidory posiekaj najdrobniej jak się da, wsyp do nich suszoną bazylię. Wymieszaj.Nasmaruj papką śledzie.Polej oliwą a na wierzch posyp oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować