Śledź z ziemniakami i ogórkiem kiszonym

4.5 (174 ocen)

Na piątkowy obiad

Składniki:

  • 300g filetów śledziowych a’la Matjas
    500g ziemniaków
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    250 ml mleka
    100 g masła klarowanego
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź z ziemniakami i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wypłucz w wodzie, a następnie namocz na 2 – 3 godziny w mleku, by stały się mniej słone.
  • 2. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie.
  • 3. Śledź odcedź z mleka, osusz, obtocz najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na końcu w bułce tartej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym maśle klarownym z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować