śledź na cytrynce

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pasuje na każdą imprezę

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MATIASY,CEBULA,MUSZTARDA,OLEJ,CZABER,CYTRYNA:
    - FILETY ŚLEDZIOWE-MATIASY: 6 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - musztarda francuska ziarnista: 0.5 opakowania
    - cząber suszony: 2 łyżeczki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - olej: 0.5 szklanki
    - sok z cytryny: 2 łyżeczki

Śledź na cytrynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety wymoczyć,ok 1godz,włożyć do marynaty z oleju,cząbru,pieprzu i odstawić na ok 6 godz. Można na noc.Cebule bardzo drobno poszatkować,skropić sokiem z cytryny i olejem. Śledzie odsączyć. Każdy filet posmarować musztardą i nałożyć cebulkę. Śledzie pozwijać w ruloniki,tak,aby całe nadzienie zostało w środku, spiąć wykałaczką. Układać na plasterku cytryny. Można też każdy filet,przed nadzianiem,przekroić wzdłuż na pół-będzie więcej porcji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy