śledź pod śmietanową pierzynką

4 (1 ocen)

  • 10 godz.

wszystkim znana przystawka ,którą lubi prawie każdy

  • 10 godz.

Składniki:

  • płaty śledziowe 3 sztuki,
    ogórek kiszony 2 sztuki,
    cebula 1 sztuka,
    jabłko 1/2 sztuki,
    śmietana 18 proc 1/2 szklanki,
    majonez 2 łyżki,
    sól 1 szczypta,
    pieprz 1 szczypta,
    kwasek cytrynowy 1 szczypta,
    ocet 1 łyżka,
    oliwa 1 łyżka,
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledź pod śmietanową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczymy przez kilka godzin w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Wymoczone płaty śledziowe kroimy na kawałki skrapiamy octem i oliwą układamy na talerzu.
    Cebulę obieramy i siekamy bardzo drobno. Jabłko i ogórki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ze startych ogórków odciskamy soki. Cebulę, jabłko i ogórki mieszamy ze śmietaną i majonezem,dodajemy odrobinę kwasku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i nakładamy na śledzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować