Śledź pod pierzynką

4.47 (166 ocen)

  • 30 min

Idealna sałatka śledziowa na przyjęcie.

  • 30 min

Składniki:

  • -6 ugotowanych ziemniaków
    -3 jajka
    -3 marchewki
    -słoik śledzi wiejskich z cebulką
    -100g sera żółtego
    -3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaki marchewkę jajko i ser zetrzeć na tarce na grubym oczku. Śledzia pokroić w paski. 2.W misce warstwami układać śledzia razem z cebulka ziemniaki jajko marchewkę i posmarować majonezem następnie kolejną warstwę śledzia ziemniaków jajka marchewki i znowu posmarować majonezem.3 Na koniec posypać serem i odstawić do lodówki aby wszystkie składniki związały się ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować