Śledzie na surówce z marchewki i jabłka

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pierwszy raz jadłam je u koleżanki przed kilkoma laty. Odtąd sama je robię.

Składniki:

  • jabłko
    2 marchewki
    2 łyżeczki cukru
    sok z 1/2 cytryny
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    łyżeczka keczupu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/3 szkl. majonezu
    łyżka jogurtu
    1 szkl. mleka
    po szczypcie soli, pieprzu i słodkiej mielonej papryki
    8 filetów ze śledzia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie na surówce z marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko i marchewki obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z cukrem i sokiem z cytryny.
  • 2. Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 4 godziny. Płuczemy i osuszamy. Zwijamy w rulony i układamy na sałatce.
  • 3. Majonez mieszamy z jogurtem, keczupem, koncentratem i szczypiorkiem. Doprawiamy. Polewamy śledzie.

    Śledzie najlepiej podawać schłodzone. Dobrze smakują z razowym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować