Śledzie na żółto w musztardzie francuskiej

4.89 (169 ocen)

  • 40 min

Śledzik w pysznym musztardowym sosie:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg solonych śledzi
    6 dużych cebul
    400g gęstej śmietana 18%
    2 łyżki majonezu
    3 łyżeczki musztardy Dijon
    1 musztarda francuska
    2 łyżeczki kurkumy
    Cukier i pieprz do smaku
    Zalewa do cebuli:
    2 łyżki octu
    0,3 łyżki soli
    4 ziela angielskie
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.89 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie na żółto w musztardzie francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć na kilka godzin w wodzie aby nie były bardzo słone. Cebulę pokroić w piórka przełożyć do garnka z gotującą się wodą. Cebula ma być w całości nią zalana. Wlać ocet, posolić i dać ziele wraz z liśćmi. Gotować aż cebula zmięknie. Odcedzić na sicie, ostudzić. Śledzie pokroić w kawałki, przełożyć do miski wraz z zimną cebulą. Dołożyć śmietanę wymieszaną z majonezem, musztardami, kurkumą, doprawić cukrem i pieprzem. Wstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować