Śledzie po cygańsku

4.49 (176 ocen)

Przedstawiam śledzie w klasycznej wersji, które szczerze polecam.

Składniki:


  • 500g filetów śledziowych
    5 ogórków kiszonych
    1 duża cebula czerwona
    6 łyżek keczupu
    3 łyżeczki musztardy
    3 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy minimum 1 godzinę. Dokładnie osuszamy, kroimy w kwadraty.


  • 2. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy razem ze śledziami.
  • 3. Intensywnie mieszamy ze sobą keczup, musztardę, olej, paprykę słodką, paprykę ostra i pieprz. Wlewamy do śledzi, ogórków i cebuli.
  • 4. Wstawiamy do lodówki, najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować