Śledzie po estońsku.

5 (183 ocen)

  • 15 min

Przepisu nauczyłam się od koleżanki podczas Dnia Europejskiego.

  • 15 min

Składniki:

  • - matjasy ( 1 opakowanie )
    - jedna duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - koncentrat pomidorowy
    - sól, pieprz
    - papryka w proszku
    - ocet
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po estońsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy namaczamy przez noc w wodzie o octem. Odcedzamy. Kroimy śledzie w plastry 2-3 centymetrowe. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, smażymy na złocisty kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku oraz do smaku sól i pieprz. Jak sos wystygnie, zalewamy nim śledzie.
    Smacznego ;))

Porady

Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować