ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna zakąska czy przystawka

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag filetów w oleju
    1 duży ugotowany burak
    1 cebula
    4 ogórki kiszone
    majonez
    sól, pieprz
    5 jajek ugotowanych na twardo

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe kroimy w kosteczkę. Drobno siekamy cebulę, ogórka
    kiszonego kroimy na małą kosteczkę. Oddzielnie siekamy białko i
    żółtko, buraka tarkujemy na tarce na średnich oczkach. W salaterce, lub
    małych naczynkach przezroczystych układami warstwami : śledź, ogórek
    kiszony, cebula, białko, majonez, buraki, śledź, żółtka. Każdą
    warstwę doprawiamy wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy