Pyszne śledzie w oleju z ogórkami konserwowymi, grzybkami marynowanymi i cebulka,bardzo ładnie się prezentują się na świątecznym stole.

Składniki:

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych

    2 cebule cukrowe

    3 cebule czerwone

    10 ogórków konserwowych

    1 mały słoik marynowanych grzybów

    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Śledzie w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę, kroimy na 2 cm.kawałki. Cebulę czerwoną i cukrową obieramy, kroimy w drobną kostkę. Ogórki i grzyby kroimy w kostkę, 2-3 grzyby zostawić do dekoracji.Śledzie układamy warstwami w salaterce, na dno wykładamy warstwę cebuli cukrowej, warstwę śledzi, warstwę ogórków konserwowych, warstwę śledzi, warstwę grzybów marynowanych, warstwę cebuli czerwonej, warstwę śledzi, warstwę ogórków konserwowych, warstwę cebuli czerwonej. Wierzch dekorujemy pozostałymi ogórkami, cebulą i odłożonymi grzybami.Całość zalewamy olejem, wstawiamy do lodówki.

Porady

Śledzie najlepiej smakują po kilku dniach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować