Śledzie w majonezowo- musztardowym sosie

4.92 (159 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śledziowa przekąska.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty solonych śledzi
    1 mała cebula
    4 łyżki majonezu
    musztarda do smaku
    pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.92 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez Przekąski

Śledzie w majonezowo- musztardowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 2 godziny. Dokładnie odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na niewielkie kawałki.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  • 3. Śledzie i cebulę mieszamy z majonezem, musztardą i pieprzem do smaku.
  • Gotowa przekąska. 4. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.

Porady

Jeżeli śledzie nadal są bardzo słone, należy wymienić wodę i jeszcze chwilę pomoczyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować