Śledzie w miodzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie dla miłośników śledzi na słodko.

  • 60 min

Składniki:


  • 4 filety śledziowe
    mleko do wymoczenia

    duża cebula
    olej rzepakowy do smażenia
    200 g koncentratu pomidorowego
    4 łyżki ostrego ketchupu
    3 łyżki miodu
    łyżka octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    pieprz młotkowany z kolendrą
    szczypta przyprawy do piernika
    sól do smaku



Śledzie w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć.

    Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i ketchup w dalszym ciągu podgrzewać na wolnym ogniu. Dodać miód, ocet , paprykę, pieprz, przyprawę do piernika, sól.

    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wystudzonego sosu.
    Wszystko wymieszać, przełożyć do salaterki i schłodzić w lodówce.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy