Śledzie w śmietanie

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Ciekawy, bardzo lubiany sposób na podanie śledzika . Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych
    1 szklanka smietany 18 %
    sól,pieprz
    1 cebula
    1 jabłko
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczymy ok godziny. Po tym czasie osączamy, kroimy na mniejsze kawałki.Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę siekamy. Do śmietany dodajemy jabłko i cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy sledzie. Najlepsze na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ryby Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować