Śledzie w sosie curry

4.5 (154 ocen)

  • Łatwy

Kremowa konsystencja sosu ze szczyptą aromatycznych przypraw pasuje doskonale do matiasów tworząc nieco inną, egzotyczna wersję.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z matiasa: 4 sztuki
    - korniszony: 3 sztuki
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - curry przyprawa: 2 łyżeczki
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - majonez: 5 łyżek
    - ketchup: 1 łyżka
    - mleko: 150 mililitrów
    - chilli w proszku: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Curry Korniszony Przystawki Majonez

Śledzie w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy w sosie curry 1. Śledzie moczymy w mleku około 15 minut, następnie kroimy w paski. Wsypujemy do nich curry i kurkumę. Cebulę i korniszony kroimy w kostkę.
  • Śledzie w curry 2. Łączymy z matiasami, dodajemy majonez, ketchup. Dobrze mieszamy. Zostawiamy na 20 minut aby składniki się „przegryzły”. Posypujemy chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Kurkuma Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować