Śledzie w sosie salsa

4.5 (169 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna przekąska na sylwestrowym stole.POLECAM.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500g. śledzi a`la matias
    0,5 l gęstego sosu pomidorowego (pulpa pomidorowa)
    2 cebule
    1 czerwona papryka
    3 łyżeczki octu winnego z białego wina
    zioła prowansalskie
    pieprz ziołowy,papryka słodka do smaku
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Przekąski

Śledzie w sosie salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu ok.3h.W między czasie cebulę kroimy w piórka,a paprykę w cienkie zapałki.Następnie wrzucamy na rozgrzany olej.Gdy cebula,oraz papryka delikatnie zmięknie dodajemy sos pomidorowy,ocet z białego wina,przyprawy do smaku.Odstawiamy do ostygnięcia.Śledzie wyjmujemy z wody,kroimy w 3cm.kawałki,przekładamy do miski,zalewamy sosem,wkładamy do lodówki na 12h.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować