śledzie w słodko-pikantnym sosie

4.5 (151 ocen)

  • 50 min

kolejna odsłona śledzi : w słodko-pikantnym sosie

  • 50 min

Składniki:

  • płaty śledziowe solone 1/2 kg
    olej 1/3szklanki
    rodzynki 1/4 szklanki
    sok ananasowy 1/2 szklanki
    ananas w puszce 2 plastry
    ketchup pikantny 1/2 szklanki
    cebula biała 2 szt
    papryka czerwona 1 szt
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    ocet winny 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz,cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w słodko-pikantnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. płaty śledziowe dzień wcześniej namoczyć w wodzie
    cebulę obrać i pokroić w pół krążki podsmażyć , dodać pokrojoną czerwoną paprykę w paski,dusić około 5 minut
    ananasa pokroić w kostkę dodać do papryki, dodać rodzynki ocet ,koncentrat pomidorowy ,ketchup ,wlać sok ananasowy
    dodać sól,pieprz i cukier 1 łyżeczkę
    przykryć pokrywką i dusić około 5 minut
    śledzie pokroić na cienkie paseczki , układam w misce mieszając z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Rodzynki Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować