Śledzie z cynamonem

4.46 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się dzieckiem i kuchnia stała się dla mnie bardzo ważnym miejscem. Lubię wypróbowywać przepisy na różne dania, także z egzotyczną nutą.

Składniki:

  • ● 4 filety śledziowe (matiasy)
    ● 2 cebule
    ● 2 łyżki musztardy
    ● 2 łyżki miodu
    ● łyżka oleju
    ● łyżeczka cynamonu
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie
    ok. 2 godzin, osuszamy
    i kroimy w średniej grubości
    paski. Cebule obieramy
    i kroimy w piórka.
  • 2. Miód mieszamy z olejem,
    musztardą i przyprawami.
  • 3. Do słoika wkładamy na
    przemian śledzie i cebulę,
    polewamy sosem. Wstawiamy
    do lodówki na 1 dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować