Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

0 (0 ocen)

Rewelacyjna sałatka ze śledzikiem w roli głównej. Czerwona cebula nadaje chrupkości a musztarda zaostrza smak. Najlepiej zrobić je dzień wcześniej wtedy są wyraźniejsze w smaku.

Składniki:

  • 4 płaty śledzi marynowanych
    1 duża czerwona cebula
    1 puszka zielonego groszku konserwowego
    2 łyżki świeżego koperku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odsączamy, zdejmujemy z nich skórę. Kroimy w cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz koperek mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Aby sałatka prezentowała się ładniej możemy wierzch udekorować groszkiem i cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować