Śledzie z czosnkiem i śmietaną

4.5 (193 ocen)

Są pyszne, na co dzień i od święta.Po zrobieniu powinny postać 3-4 dni, tak żeby wszystkie składniki dobrze się przegryzły ale wierzcie ciężko wytrzymać...

Składniki:

  • 10 płatów śledzi (wymoczyć)

    Zalewa:
    Szklanka octu
    1 ½ szklanki wody
    2-3 liście laurowe
    Pieprz cały
    Ziele angielskie
    3 cebule

    Dodatkowo:
    ½ litra śmietany 18% lub 12%
    Zielony pieprz
    Cała główka czosnku (przeciśnięty przez praskę)
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie z czosnkiem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotować, zimną zalewą zalać płaty śledzi,
    odstawić na 24 godziny.

    Na drugi dzień z zalewy zostawić cebulę.

    Śmietanę wymieszać z pieprzem i czosnkiem.

    Śledzie układać warstwami:


    śledzie – śmietana – cebula
    śledzie – śmietana – cebula
    śledzie – śmietana – cebula

    I tak do wyczerpania składników.

    ~ SMACZNEGO ~
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować