Śledzie z jabłkiem i cebulą w sosie śmietanowo-majonezowym

4.49 (200 ocen)

  • 45 min

Jedna z moich ulubionych śledziowych odsłon :-)

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 6 filetów śledziowych a`la matias
    1 jabłko
    1 cebula
    ok. 4 ogórków konserwowych
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki gęstej śmietany
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Ogórki konserwowe Przystawki

Śledzie z jabłkiem i cebulą w sosie śmietanowo-majonezowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie ok. 30 minut.
    Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paseczki szerokości ok. 1 cm.
  • 2. Ogórki, cebulę oraz jabłko pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Połączyć majonez razem ze śmietaną,doprawić pieprzem, dodać ogórki, jabłko, cebulę i śledzie.
  • 4. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień kiedy wszystkie smaki się przegryzą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować