Śledzie z miodem w pomidorach

5 (178 ocen)

Pyszne aksamitne i aromatyczne śledzie

Składniki:

  • 5 filetów z matjasa
    2 duże cebule
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki koncentratu pomid.
    1 łyżeczka przyprawy Specialite z suszonymi pomidorami
    1 łyżka miodu
    2 łyżki cukru
    0,25 szkl oleju
    5 ziaren ziela angielskiego
    10 ziarenek pieprzu
    3 większe listki laurowe
    1 łyżka gorczycy
    2 szkl mleka
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z miodem w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie miodowe - cebulka 1. Na patelni rozgrzałam olej, włożyłam pokrojone w piórka cebulę. Smażyłam do jej zeszklenia.
  • sos do śledzi 2. Dodałam miód i cukier, a kiedy miód i cukier się roztopiły dodałam koncentrat, obrany czosnek, przyprawy. Smażyłam 15 minut.Na koniec dodałam gorczycę. Odstawiłam do ostudzenia.
  • śledzie się mocza 3. Śledzie moczyłam ok. 30 min.(czas moczenia zależy od słoności śledzi) w mleku.Następnie opłukałam i pokroiłam na kawałeczki ok 2 cm.
  • gotowe śledzie 4. Wymieszałam z przygotowanym sosem pomidorowo-miodowym i przełożyłam do słoika.Wstawiłam do lodówki na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować