Śledzie z rodzynkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety moczymy w wodzie zmieniając wodę co godzinę. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Filety śledziowe po wyjęciu z wody osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w małe paseczki.
2.Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Orzechy włoskie kruszymy na mniejsze części.
3.Do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy rodzynki, cebulkę, orzechy i natkę. Dokładnie całość mieszamy.
4.Kolejno do miseczki dokładamy śledzie i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 24h. Przed podaniem oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Życzę smacznego :)
Komentarze