Śledzik na czerwono

5 (183 ocen)

  • 30 min

W zeszłym roku były na Wigilię a tym razem nieco szybciej.

  • 30 min

Składniki:

  • 2-3 większe cebule
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    6-8 płatów śledziowych w oleju
    2 łyżki rodzynek
    szczypta soli i pieprzu
    olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzik na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki sparzamy. Obcieknięte z oleju śledzie kroimy w grubą kostkę.
    Cebulę kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy przecier, ketchup. Mieszamy. Gdy wystygnie dodajemy rodzynki i śledzie. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować