Śledziowa z gotowanymi burakami

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Nie tylko szybka i zdrowa przekąska w ciągu dnia, ale pożywne śniadanie czy oryginalna kolacja

  • 20 min

Składniki:

  • 30 dag płatów śledziowych
    3 ugotowane buraki
    3 jajka
    1 por
    puszka groszku konserwowego
    2 gotowane ziemniaki
    sól, pieprz
    jogurt grecki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Śledziowa z gotowanymi burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, przestudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a pora pokrój w drobną kostkę. Śledzie (jeśli trzeba) obierz ze skóry i pokrój w cieniutkie paseczki.

    W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj jogurt grecki oraz przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Sałata Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować