Śledziowe rożki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Filety podane w ten sposób są bardzo efektowne i równie smaczne.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe: 6 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - pomarańcza: 1 sztuka
    - jabłko: 0.5 sztuki
    - kiszony ogórek: 1 sztuka
    - majonez: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledziowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć ok. godz. w gazowanej wodzie. Cebulę drobno posiekać. Pomarańczę obrać ze skóry, usunąć białą błonkę i pokroić owoc w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i wraz z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać farsz na filety, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Carpaccio śledziowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Carpaccio śledziowe

ewaeu Dlaczego nie , pyszne. 20 min

To może cię zainteresować