śledziowe zawijańce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Śledzie te są delikatne i naprawdę pyszne, a do tego bardzo apetyczne!

  • 60 min

Składniki:

  • - 6 śledzi marynowanych,
    - papryka marynowana,
    - ogórki kiszone,
    - cebula,
    - cytryna.

Śledziowe zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie myjemy i moczymy w zimnej wodzie. Paprykę i ogórki pokroić w niegrube słupki, cebulę w piórka. Każdy z trzech składników układać na każdym filecie, po czym zwijać rolmopsy i spinać ja wykałaczkami. Każdego rolmopsa przecinamy ostrym nożem pomiędzy wykałaczkami.

Porady

Można użyć śledzi marynowanych. Jeśli są solone trzeba je wymoczyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy