Śliwkowo - brzoskwiniowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewając także olej i wodę. Całość dokładnie wymieszać.
2.Połowę ciasta wlać do średniej wielkości blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Układać śliwki i brzoskwinie pokrojone na mniejsze kawałki (połowę owoców).
3.Na ułożone owoce wylać pozostałą część ciasta i ułożyć resztę owoców.
Piec 45 minut w temp. 180 stopni.
4.Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. (Najczęściej miksujemy proszek z mlekiem i dodajemy margarynę).
5.Wykładamy krem na ostudzone ciasto, dekorujemy powidłem śliwkowym.
Porady
Ciasto może być bazą dla wszystkich owoców, jakie aktualnie mamy pod ręką.
Komentarze