Śliwki na ciepło z miodem i jogurtem greckim

0 (0 ocen)

  • 15 min

Polecam ten przepis do wypróbowania :) ! Z podanego przepisu wychodzą 4 porcje deseru.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 wydrylowanych i pokrojonych na ćwiartki śliwek
    2 łyżki miodu
    1 łyżka brązowego cukru
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1 łyżka pokrojonego na kawałki masła
    500 g jogurtu greckiego
    30 g przypieczonych i grubo posiekanych pistacji

Śliwki na ciepło z miodem i jogurtem greckim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozgrzej piekarnik do 220 C.
    2. Połącz ze sobą miód, cukier oraz ekstrakt z wanilii w naczyniu żaroodpornym. Dodaj śliwki i dobrze wymieszaj. Wrzuć pokrojone na kawałki masło. Wstaw do piekarnika na około 5 - 7 minut.
    3. Do 4 szklanek włóż śliwki wraz z sokiem. Dodaj po 120 g jogurtu greckiego. Przed podaniem posyp pistacjami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy